La Guàrdia Civil ha detingut @AnonXeljomudoX

La Guàrdia Civil ha detingut @AnonXeljomudoX

La Guàrdia Civil ha detingut una persona per la seva vinculació amb els atacs als sistemes d’informàtics i les pàgines web de les eleccions autonòmiques de Catalunya del 21 de desembre.

A l’arrestat el van començar a investigar arran de la publicació en el seu compte de Twitter de diversos atacs informàtics contra pàgines web d’organismes públics i empreses espanyoles el 21-D.

Els agents expliquen que el detingut aconseguia accedir de manera il·legal a l’estructura interna dels portals web i acabava gestionant-los com si fos l’administrador aprofitant-se de les vulnerabilitats del sistema. Després, modificava la part pública de la pàgina web, i hi incloïa la seva firma (@AnonXeljomudoX) i imatges amb logotips i lemes relacionats amb el moviment Anonymous.

A més de signar els atacs, eliminava comptes legítims amb perfil d’administrador i accedia a les dades personals contingudes en les bases de dades de les pàgines atacades. Entre les dades personals publicades es trobaven filiacions, comptes de correu electrònic i fins i tot contrasenyes d’accés pertanyents a treballadors dels diferents organismes i empreses atacats. La Guàrdia Civil el responsabilitza de diversos delictes de danys informàtics i descobriment i revelació de secrets.

Les reivindicacions de l’atac incloïen entre d’altres les etiquetes #OpCatalunya, #FreeCatalonia i #Op21Dec, utilitzades pel detingut per donar suport a l’organització del referèndum de l’1-O. El detingut bloquejava els sistemes informàtics dedicats a l’organització de les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre.

dimecres 28 de febrer de 2018 > Español

Paraules clau

opCatalunya
/e/ Foundation
eFoundation es una organizacion sin fines de lucro liderando el desarrollo de sistemas operativos de código abierto que respetan la privacidad de los datos del usuario.

Tor Browser
Tor Browser
Libertad y privacidad

NordVPN
Proteja todos sus dispositivos.
2 años: Ahorre 72%